Mizeria de la cainii de companie, proiectele de salubrizare si CGMB

CGMB = Consiliul General al Municipiului Bucuresti

In cadrul sedintelor CGMB se discuta doua proiecte ample de hotarari legate de salubrizarea capitalei care cuprind si o sectiune privind mentinerea curateniei de catre posesorii de animale de companie. Gasiti mai jos o prezentare mai riguroasa a ce s-a discutat in ultimele doua sedinte CGMB pe aceasta tema, pentru cine nu s-a lamurit pe deplin din presa.

Cum poti gasi pe net Agenda sedintei CGMB si Procesul verbal
Intri pe site-ul Primariei: http://www.pmb.ro/ dupa care urmezi traseul: Institutii -> Consiliul General al Mun. Bucuresti -> Sedintele Consiliului General -> Ordinea de zi
Punctele de pe ordinea de zi care contin proiecte au linkuri catre acele proiecte.
Nu am gasit locul unde este anuntata urmatoarea sedinta CGMB si nici alta modalitate de a afla decat sa pandesc in presa/pe site sau sa deduc din Procesul verbal al sedintei precedente. Ordinea de zi este afisata uneori cu foarte putin timp inainte de sedinta respectiva.
La cateva zile (4-5 zile) dupa ce a avut loc sedinta este pus pe aceeasi pagina (pe coloana din dreapta apare un simbol cu o foaie de hartie) procesul verbal al sedintei in format .pdf care se poate deschide si, eventual, salva.

1. Agenda sedintei Consiliului General al Capitalei din ziua de 26 februarie

La punctul 38 avem Proiectul de hotărâre privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, proiect ce a fost afisat in dezbatere publica pe site-ul Primariei pana pe data de 31.01.2010. E necesar sa fii initiat pentru a sti sa gasesti locul unde sunt proiectele in dezbatere publica: Institutii -> Consiliul General al Mun. Bucuresti -> Dezbatere publica -> Proiecte supuse dezbaterii publice.

Hotararea 243/2005, baza legala a Campaniei „Strang dupa catel”, este inglobata in acest proiect, la Capitolul XI (p. 16 a fisierului): Mentinerea curateniei de catre posesorii de animale de companie, mai precis in Art. 34 (cu mult disputatul alineat (5)).
ATENTIE! Hotararea 243/2005 ramane in vigoare pana la aprobarea acestui proiect dupa care se anuleaza.

Procesul verbal al sedintei ordinare CGMB din 26 februarie 2010
Daca aveti timp, aruncati o privire pe el, merita distractia. Proiectul de la punctul 38 nu a fost aprobat.

2. Pe 9 martie 2010 a avut loc o sedinta extraordinara a CGMB.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti s-a aflat de data aceasta pe ordinea de zi la punctul 16.
Capitolul care ne intereseaza este tot cap. XI de la p. 16. A disparut alin. (5) al Art. 34.

Aflam din procesul verbal al sedintei CGMB din 9 martie 2010 ca si de data aceasta Hotărârea privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti a fost respinsa.

Povestea merge mai departe…

Lasă un comentariu